Nova vest
Tenis

Četvrtak, 15.12.2011.

17:24

Janko najviše napredovao u 2011.

Janko Tiprsarević teniser je koji je najviše napredovao u 2011. godini prema mišljenju Stiva Tignora, kolumniste uglednog portala tennis.com.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

"Tipsi je oduvek bio talentovan, atleta, opasan protivnik ako mu je glava na pravom mestu. Ali sa visinom od 180cm nije bio fizički superioran i igrao je sa mnogo rizika kaki bi to nadoknadio. Nije igrao dobro u kontinuitetu – jednog dana može da igra pet setova sa Federerom ili da dobije Rodika, a već drugog može da popusti pod pritiskom, kao u finalu Dejvis kupa 2010“.

ATP je proglasio Aleksa Bogomolva juniora za igrača koji je najviše napredovao, ali Tignor ne deli to mišljenje.

„Ali u 2011. je bilo drugačije. Tipsarević je počeo godinu na 49. mestu, mestu koje se činilo da mu pripada, i nije uradio mnogo u prvoj polovini sezone – izgubio je u drugoj rundi u Melburnu, trećoj u Parizu i u prvom kolu na Vimbldonu. Ali stvari su se promenile kada je došao do američkog betona. Tipsarević je prošao u polufinale Montreala, ušao u Top 20, a zatim je igrao i četvrtfinale na US openu, gde je predao meč Đokoviću. Mala je razlika bila između njih u prva dva seta koji su završeni taj brejkovima“, dodao je Tignor.

Nakon konstatacije da uspeh rađa uspeh, Tignor je zaključio:

„Tipsarević je završio sezonu osvojivši prve dve titule u karijeri, u Kuala Lumpuru i Moskvi. Prevalio je dug put, dovoljno dug da se nađe prvi put u Top 10 i da bude prva zamena na Mastersu u Londonu. Kada se Mari povukao, Tipsarević je dobio šansu i nagradu. On je priliku iskoristio na najbolji način – pobedio je prvog tenisera sveta i dokazao je da pripada najboljim. Savršen način da se završi najbolja godina u karijeri“.



Tignor je nedavno sezonu koju je odigrao Novak Đoković u 2011. godini proglasio za treću najbolju u Open eri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu